Reprezentacija Srbije u Biatlonu je učestvovala na IBU svetskom prvenstvu i Balkan Kupovima u letnjem biatlonu. Ostvarila je veoma zapažene rezultate u muškim i ženskim disciplinama.

Reprezentacija Srbije u sastavu Hodzić Abdulkerim, Bućić Emilija I Salihagić Lamija sa trenerom Edinom Hodzićem učestvovala je na IBU svetskom prvenstvu u letnjem biatlonu koje se održalo u Slovačkoj – Osrblje gde smo bili.

Naše takmičarke su se na kratkoj brzoj trci  prvog dana plasirale, Salihagić Lamija 27. a Bućić Emilija 33. mesto, dok je Hodzić Abdulkerim zauzeo 46. mesto.

Drugog dana takmičenja na dužoj stazi Salihagić Lamija je bila 35., Bućić Emilija 34., a  Hodzić Abdulkerim 47.

Tri medalje sa IBU Balkan Kupa u Hrvatskoj.

Posle svetskog prvenstva naši reprezentativci su se takmičili na IBU Balkan Kupu u Hrvatskoj u Delincama u periodu od 29. avgusta do 3. Septembra 2023. godine.

Prvog dana takmičenja u sprintu na 6. km Salihagić Lamija je  bila najbolja i  osvojila zlatnu medalju, a Bućić Emilija je bila druga i osvojila srebrenu medalju.

Drugog dana takmičenja na istoj stazi Salihagić Lamija je bila druga i osvojila srebrenu medalju, dok je Bućić Emilija bila 4.

Hodzić Abdulkerim je prvog dana u sprintu na 7,5 km bio 9., dok je drugog dana na istoj stazi bio 8. 

Trenutno naša reprezentacija se nalazi na IBU Balkan kupu U Bugarskoj – Banjsko gde se odrzava IBU Balkan kup 2.