U beogradskom hotelu Crown Plaza održana je svečana proslava povodom 15 godina postojanja Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije, a svečanosti i gala večeri je prisustvovao i predsednik Biatlon saveza Srbije Velimir Vukadin.
 
Na gala večeri i dodeli priznanja kongresnim ambasadorima, predsedniku Biatlon saveza dodeljeno je priznanje za ostvaren veliki uspeh u radu i zalaganju, što se pre svega odnosi na činjenicu da je Srbiji ukazana velika čast da 2024. godine bude domaćin medjunarodnog kongresa IBU, koji će ugostiti delegate iz celog sveta. 
 
Time nije ukazana samo čast našem Savezu, već je to ujedno i prilika da se naša prestonica i naša zemlja promovišu na najlepši mogući način – kroz sport, edukaciju i medjusobnu saradnju. 
 
Inače, titulu kongresni ambasadori Srbije nose izvanredni pojedinci koji zahvaljujući svom ugledu, autoritetu i profesionalizmu na dostojanstven način promovišu našu zemlju u okviru strukovnih druženja i to u evropskim i svetskim razmerama.
 
Biatlon savez Srbije zahvaljuje se Kongresnom birou Turističke organizacije Srbije na priznanju, kao i Svetskoj biatlon federaciji na poverenju koje ćemo zasigurno opravdati i potruditi se da naša zemlja bude upravo onakav domaćin, kakav ovaj važan skup i zavredjuje.