Na Međunarodnom kongresu IBU održanom od 15. do 18. septembra 2022. u Salcburgu, doneta je jednoglasna odluka da Beograd i Biatlon savez Srbije ugoste ovaj značajan sportski skup 2024. godine. Delegati su na kongresu u Salcburgu doneli jednoglasnu odluku da sledeći kongres 2024. bude održan u Srbiji, u Beogradu. Na IBU kongresu biće prisutni delgati biatlon federacija iz celog sveta, a nama je izuzetna čast što ćemo biti u prilici da budemo domaćini tako velike i značajne manifestacije.

Predsednik Biatlon saveza Srbije Velimir Vukadin imao je priliku i čast da na kongresu u Salcburgu delegacijama iz celog sveta prezentuje Beograd i Srbiju, što u velikoj meri doprinosi afirmaciji naše zemlje i našeg Saveza. Veliku zahvalnost Biatlon savez Srbije duguje Kongresnom centru Turističke organizacije Srbije i Dragani Pribićević, koji su kreirali veličanstvenu prezentaciju o Beogradu i Srbiji.
Ovom prilikom želimo da iskažemo veliku zahvalnost IBU na ukazanom poverenju i radost što ćemo biti domaćini jednog tako značajnog događaja u našem sportu.